Чайний пакетик був винайдений у 1904 році

 


Чайний пакетик був винайдений у 1904 році. А почалося все так: бажаючи заощадити при розсиланні зразків чаю клієнтам, американський підприємець Томас Салліван упакував їх не в металеві баночки, як було прийнято, а в маленькі шовкові мішечки. Торговці дуже здивувалися такий фасовці і подумали, що сам мішечок потрібно опускати прямо в чашку. Так з'явилася відмінна ідея і продукт, що ми використовуємо донині.

Єдина відмінність пакетованого чаю від листового - це ступінь здрібленості листів. У чайні пакетики розфасовується особливий вид чаю – fannіngs. Він дрібніший ніж звичайний листовий чай, традиційно використовуваний для заварювання в чайнику. Дрібні чаїнки, зібрані в пакетик, через більшу поверхню, що взаємодіє з водою, віддають їй більше речовин, ніж великий лист . Тому чайний пакетик краще і швидше заварюється.

Надалі, протягом всієї історії цього винаходу люди прагнули забрати смак "обгортки" і поступово йшли від шовку до сучасного фільтр-паперу, що виробляється з натуральних компонентів. Сьогодні всі матеріали, з яких виготовляється пакетик, і які входять у зіткнення з чаєм, проходять ретельну експертизу.

Над створенням рецептури чайних пакетиків працюють дегустатори, що знайомляться з перевагами на ринках збуту, на яких чай буде продаватися. Великі компанії, як правило, залучають до дегустацій не тільки фахівців, але і звичайних покупців.

У наш час чайні пакетики відповідають запитам більшості, тому що чаювання стало зручним і таким, що заощаджує час. Саме через це сполучення: "якість плюс зручність" - частка пакетованого чаю з кожним роком росте, а у Великобританії, країні цінителів чаю, у 93 випадках з 100 п'ють чай у пакетиках.

Коментарі

ПУБЛІКАЦІЇ ЦІКАВІ ВІДВІДУВАЧАМ

Суть і значення травлення. Характеристика харчових речовин

Освітній хаб - це інноваційний проєкт МОН України спільно з ХНПУ імені Г.С.Сковороди

Вірусний гепатит А

Екологічні групи рослин по відношенню до вологи

Інфекційні захворюваня

Родина Розові

Луї Пастер (1822-1895 р.)

Життєво-важливі мікроелементи

EDUCAMP «Інтелект на кінчиках пальців»